Вітаю Вас Гість!
Неділя, 19.05.2024, 15:15
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Bitcoin обмін

Моніторинг валют

Радіо онлайн

www.radiobells.com #radiobells_script_hash
—лушать радио онлайн

ГАЗЕТА

Статистика

Валюта

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Календар

«  Грудень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ДРУЗІ САЙТУ

Вхід на сайт

Дзеркало Тижня

Головна » 2017 » Грудень » 31 » Не реформувати медицину неможливо – Президент підписав Закон «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення»
19:08
Не реформувати медицину неможливо – Президент підписав Закон «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення»

Під час робочої поїздки до Одеської області Президент Петро Порошенко підписав Закон «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення». Документ Глава держави назвав одним із важливих у реформуванні сфери охорони здоров’я, адже ситуація в галузі «не може далі залишатися такою, як вона є зараз». Петро Порошенко зазначив, що влада змінюватиме її рішучими кроками.

«Не реформувати медицину неможливо. Умови, в яких функціонувала медицина є неприйнятними – починаючи від якості медичного обслуговування, і закінчуючи мотивацією медичного працівника. І рівень заробітної плати, і ставлення до медичного працівника було абсолютно неприйнятним і як наслідок – дуже низький конкурс у вищі навчальні заклади», – зазначив Президент під час підписання Закону. «Ми маємо зробити все можливе для того, щоб і рівень оплати, і престиж був значно вищий», – додав він.

В той же час, акцентував Петро Порошенко, маємо захистити пацієнта. «Ми зобов’язані надати гарантований перелік медичних послуг безкоштовно і держава має в повному обсязі це профінансувати. І низку речей (послуг – ред.) лікар теж надає за рахунок коштів державного бюджету, але держава чесно заплатить за це лікарю», – сказав Президент, висловивши переконання: нарешті настав час визнати – поняття про безкоштовну медицину – міф, адже насправді вона є коштовною.

Категорія: Новини | Переглядів: 466 | Додав: олег | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar