Вітаю Вас Гість!
Вівторок, 23.04.2024, 17:42
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Bitcoin обмін

Моніторинг валют

Радіо онлайн

www.radiobells.com #radiobells_script_hash
—лушать радио онлайн

ГАЗЕТА

Статистика

Валюта

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Календар

«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

ДРУЗІ САЙТУ

Вхід на сайт

Дзеркало Тижня

Головна » 2018 » Березень » 24 » Із крижаної пастки визволяли пернатих.
00:16
Із крижаної пастки визволяли пернатих.

Березневі морози ледь не стали фатальними для білих красенів, які прилетіли на водойму в Дунаївцях, що на Хмельниччині. Зранку місцеві жителі побачили лебедів, які примерзли до криги та не можуть вибратись, і звернулися до рятувальників. Ті одразу виїхали на місце події. За допомогою човна та мотузки дісталися птахів та обережно їх забрали. Уже на березі лебедів передали волонтерам, які погодилися зігріти та нагодувати пернатих. 

У Борщівському районі Тернопільщини допомагають лелекам, які повернулися з вирію та потерпають від холоду й голоду. Виконувач обов’язків старости села Пищатинці Михайло Колач передав солому для для обігріву птахів, громадський інспектор Державної екологічної інспекції Микола Слуханський та приватний підприємець Степан Чопик привезли рибу для годівлі лелек, а директор Борщівського агротехнічного коледжу, депутат міської ради Ярослав Козій надав зерно. 

Тим часом у селі Лосинівці, що на Чернігівщині, повідомлення про лелеку біля ставка розмістила на своїй сторінці в Фейсбуці вчителька інформатики Ольга Руденко, а вже там інформацію побачив священик Олег Гуга. Він розповів: «Ми не стали гаяти часу. Набрали мішок соломи, піввідра пшениці, придбали рибу та пішли до ставка. Там ми все гарно розклали, і через мить наш герой уже вмостився на соломі. Лелека не став вередувати і виїв понад півкілограма бичків, причому підійшов до нас майже впритул». Оскільки птах почувається добре, забирати додому його селяни не стали. 

На Черкащині до порятунку білих лелек, котрі опинилися на замерзлій річці поблизу райцентру Шпола(на знімку), долучилися місцеві жителі. Зокрема, директор районного Будинку юних техніків, відома волонтерка Лілія Усик звернулася по допомогу до працівників ДСНС. Вони оперативно прибули на місце і визволили бідолашних птахів з крижаного полону. Врятувала небайдужість людей і зграю білих лебедів, які борсалися у снігових заметах на полі поблизу Черкас.

Категорія: Новини | Переглядів: 5604 | Додав: олег | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar